Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремап и премахване на DPF?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
    Тези филтри за твърди частици са неподходящи за коли, каращи се в градски условия.
    В момента имам наблюдения върху два еднакви автомобила, като единият се кара само извънградско, а на другия по-голяма част от пробега е в града.
    На извънградския автомобил проблеми с филтъра за 150 000 км - никакви, на градския - за 70 000 км - няколко пъти се налага да се прави принудителна регенерация.
    Това е абсолютно вярно.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
      зареждайки само на лукойл никога не съм имал подобен проблем

като заредя на омв/шел колата гори по литър отгоре
      Aбсолютно вярно,мойта с нафта от ОМВ,даже качва с повече от литър разхода За мен те завинаги са зачеркнати от картата на бензинджииниците в Бг.

---------- Post added at 13:35 ---------- Previous post was at 13:33 ----------

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
      Тези филтри за твърди частици са неподходящи за коли, каращи се в градски условия.
      В момента имам наблюдения върху два еднакви автомобила, като единият се кара само извънградско, а на другия по-голяма част от пробега е в града.
      На извънградския автомобил проблеми с филтъра за 150 000 км - никакви, на градския - за 70 000 км - няколко пъти се налага да се прави принудителна регенерация.
      Тва е ясно,аз на мойта,понеже повече от 2/3 от пробега за година ми е в града,го махнахме на времето с Бобо точно поради тази прчина,иначе само един път имаше проблем с него и то в ръцете на Нено на 2-ия ден от покупката...............за мен тоя ДПФ е

---------- Post added at 13:37 ---------- Previous post was at 13:35 ----------

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
      Братле, с на Лукойл нафтата на 147 й се разказа играта - грешки нон стоп и се оправи след смяна на горивен филтър и нафтова помпа..... това за кола на 80 000 км.... мани ти лукойл
      Тва може да ти се случи от всяка друга верига,особено ОМВ и Шел,истината е че при Лука се случва най-рядко.Аз почти 2 г. карам само с тяхна нафта,и рядко ЕКО и нямам никакви проблеми,филтъра се сменя на макс 20 000 км./сега е за смяна/

---------- Post added at 13:38 ---------- Previous post was at 13:37 ----------

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
      Аз имах същия случай със същата кола. Смених диференциалния датчик и се оправи. Показваше каквото си иска и не искаше да пусне регенерация. Провери си датчика по време на движение какви стойности показва.
      И аз имах такъв ама с Крома на 263 000 км. ,човека реши обаче че е по-добре да му го махнем и постъпи правилно
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Аз си зарждам само от OMW, това лято ходих из Европа, изминах около 10000 км, зареждах само от OMW в Румания, Унгария, Германия и т.н. и никаква разлика в разхода нямаше варираше с рамките на 200-300 грама, което смятам, че е нормално.
        Alfa Romeo 156 1.9 JTD `98 ex

Comment

OMV в Германия?
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
            OMV в Германия?
            И на мен ми се стори странно,по мои спомени на север и запад от Австрия няма коьраво ОМВ,поне в Германия,Белгия,Холандия..................

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

А какво ли правят цистерните на шел и омв в Лукоил............
              Alfa Romeo 166 2.4jtd 140hp 2001

Comment

Първоначално публикувано от Alfa166 Покажи съобщение
                А какво ли правят цистерните на шел и омв в Лукоил............
                зареждат както и всички останали бензиностанции
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Не бе минават оттам за по-напряко
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

http://www.omv.de/portal/01/de/omv_d...en/Tankstellen

Просто споделих личен опит... сори
                    Alfa Romeo 156 1.9 JTD `98 ex

Comment

Тази тема за бензиностанции ли беше ?????????????????
                      CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                      Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщение
                        Тази тема за бензиностанции ли беше ?????????????????
                        Защо бре Мишо,нафтата е най важното нещо,от което зависи правилната работа на ДПФ-а трябва да се обсъждат бензиностанции в Бг ,а не в Европа били те ОМВ или Аджип

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                          зареждат както и всички останали бензиностанции
                          ....зареждат горива,после си бухат техните добавки...

---------- Post added at 08:45 ---------- Previous post was at 08:37 ----------

А без ДПФ има ли проблем при пътуване из Европа?
                          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Като ти нахакат 6.6% био както е по закон в нафтата да стане вътре в резервоара на парцали май дотам с надеждите за хубаво гориво ..
                            sigpic
                            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Ако си говорим за горива то и с ДПФ и без него все ще си имаме проблеми.Имам в предвид че горивото е важно за всички.Въпроса е с ДПФ или без него какво става за конкретните коли които са произведени с такъв филтър.
                              CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                              Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Категорично проблема е в дифеенциалния датчик. Ще се сменя, мамка му и прасе!

Иначе вчера сипах за пръв път от много време в Лукойл и днес 15,5/100.

Дано се дължи на зверските задръствания щото иначе....
                                няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Working...
                                X